Petua&resepi hari ini

Daging masak asam pedas
daging potong macam nak buat rendang
5 ulas bawang merah
5 ulas bawang putih
15 biji cili kering
halia sebesor ibu jari
sedikit belacan
semua tu blender ok..
asam keping 3
serai sebatang (diketuk)
daun kesum
bunga kantan dibelah 4


cara2 memasak
tumis bahan kisar sampai naik minyak
masukkan air
campur serai yg diketuk tadi
asam keping
tambah daging smpai empuk
nak lagi resepi best cari kat sini okThe Glycemic-Load Diet Cookbook: 150 Recipes to Help You Lose Weight and Reverse Insulin Resistance


Resepi Pertama
resepi buat menyemak dalam blog nih..keh keh..bukan apa..kalu nak hidup pastu belajar memandu tu kna ada tenaga kan..jadi kita sama2 enjoy dengan resepi yg tak seberape nih..



Ikan stim baek punyerr
Bawang besar merah 1ulas
Bawang putih 5 ulas
Serai 1 @ 2 batang
Sedikit halia
Cili api (jumlah terpulang atas cite rase dan tahap ke’gastrik’an perut masing2)
Tomato
Daun sup
Daun limau purut
Cara penyediaan
Tumis bawang merah, bawang putih, serai, halia dan cili api..apabila sudah naik bau, tuangkan air dan masukkan ikan siakap.
Masak beberapa minit dan akhir sekali masukkan tomato ,daun sup, bawang dan daun limau purut
Lepas itu angkat dan makan panas2(confirm melecur mulut..slow2 la ok..tak lari ikan dikejar..)
senang je kan..Selamat mencuba :)
banyak lagi resepi best2..kadang2 tukar citerase pon sedap jugak..selalu sangat makan sambal belacan, try western plak tengok je kat sini moms favorite family recepies